Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

révészbori csodálatos élete - legalábbis mai napja

2009. július 20., hétfő
Július 20-a van, reggel 7 óra 12 perc. Révészbori a muskátlis napernyős házában felkel a clocks c. brit szám dallamára, és hatalmas reggeli lendületével rögtön belelép egy hajcsatba. Ezt révészbori nem szereti, de ennek ellenére már a nap első pillanatában is mélységes örömöt és hatalmas izgalmat érzett amiatt, hogy ma végre felkutathatja már-már túlzásba vitt rajongása tárgyát - és plágiuma forrását - legalábbis annak természetes élőhelyét, Párizst. Bori szeret felkelni hajnali háromkor, és örülni annak, hogy még négy órát aludhat, és szereti fürdés után leszedegetni a leégett bőrt a válláról. Nem szereti a szekundsurlódásokat, és azt, ha valaki 1-3-ra tapsol.
Ugyan ebben a pillanatban Lados Pistiék Enyát hallgatnak, Benike feltehetőleg alszik. Pisti szereti, ha ő nyer a vonatos társasjátékban, és azt, ha Benit sétálni viheti. Ami pedig Benit illeti, oda van az anyatejért.
Ugyan ebben a pillanatban Bori ablaka alatt a remis lányok hangosan veszekednek azon, hogy kinek van a legtöbb zsebpénze. Két perc múlva megérkezik a busz, ami a nyári táborba viszi őket. Ugyan ebben a pillanatban Illéskének nagyon kell pisilnie, de ezt még nem tudja, - mint ahogy azt sem, hogy ma van a névnapja -mivel mélyen alszik. A mama főztjével álmodik. Pár perc múlva felkel, és kimegy pisilni. Illéske szereti, ha megeheti nagyobb testvéreinek a megmaradt uzsonnáját, meg ugye a tóddanit. Nem szereti a motorok hangját, és azt, ha az óvodában azt mondják neki, hogy "nem leszek a barátod. "
Ugyan ebben a pillanatban, ottani idő szerint 3 óra 12 perckor 8000 km-rel arrébb Tselmuun épp megkapja barátnője, Bori levelét, és azon csodálkozik, hogy Bori miért pont most írt, és az utóbbi hat évben miért nem.

A hőmérséklet 20 fok, az idő nem meleg, nem túl párás, pont ideális a Párizsba menéshez.
(:

1 megjegyzés to révészbori csodálatos élete - legalábbis mai napja:

magdanya írta...

ebben a pillanatban magdanya - miközben jobb és bal mutató-, valamint jobb hüvelyk ujját felváltva a billentyűkhöz csapkodja - arra gondol, hogy révészbori talán most örül, hogy végre visszaadtuk neki Amelie csodálatos életéről beszámoló plasztik korongot... ;)