Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Ó, ha... érveléses esszé

2009. május 25., hétfő
A következő eszmefuttatásban a stressz káros hatásairól és fejlődő szervezet túlterhelésének következményeiről olvashatunk némiképp elfogult és túlzó aspektusból.
A mai világunkban fiataljaink, -főleg a gimnáziumba járók és azon belül is főként azok, akik nagyjából rendesen tanulnak - vagy legalábbis nagyon igyekeznek - nagy nyomásnak vannak kitéve. Bizonyított tény (najó, nem is az..) hogy így május vége felé, a vizsga és évvégi időszak közeledtével megnövekszik az idegkimerülések, a depressziós állapotok száma. Mindkettő könnyen vezethet akár öngyilkossághoz, de most ne menjünk ilyen messzire.
Az egyik ilyen stresszt kiváltó ok a próbatétel, például egy iskolai vizsga, vagy mondjuk több iskolai vizsga egymás után... ezek okozhatnak tartósan rossz közérzetet, ingerlékenységet, étvágytalanságot, sőt, akár hajhullást is!
Tehát, ha mindezektől szeretnénk megóvni fent említett szorgalmas, keményen dolgozó gyermekünket, éljünk a modern oktatási rendszer nyújtotta előnyös eszközökkel, mint például a 3 nap szülői igazolással, s így elkerülhetjük túlterhelt gyermekünk összeroppanását, és elősegíthetjük a további tanulmányait. A felszabadult igazolt napot pedig lehet hasznosan is eltölteni, Például megtanulhatnak 5 angol tételt, vagy mondjuk elküldhetjük őket repülőjegyeket venni...
Naaaa, lécciléccciiléééééécccciiiI!!!

2 megjegyzés to Ó, ha... érveléses esszé:

lala írta...

Sanálom, hogy ezt a bejegyzést a mai iskolába indulásod után olvastam csak! :)
... de azért suliba úgy is kellett volna menned! :X
"Egy igazolás-gyáros"

Bodó-Nagy Lilla írta...

EZ AZTÁN A PRAKTIKUS MEGOLDÁS!
TETSZIK NEKEM IS,DE SAJNA NEM MEGY ILYEN KÖNNYEN..........