Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

A zöldalgákról

2009. március 12., csütörtök

Ma újabb dolgot megtudtam a körülöttem levő világból. Délután a Dirty Jobs-ot néztem. A vörös agyag kitermelésén fáradoztak. Úgy készül, hogy fogunk egy nagy halom zöldalgatelepet (egy telep akkora, mint egy tűhegy), és boldoggá tesszük őket. Megadjuk nekik a megfelelő hőmérsékletet, a pH értéket, meg mindent, ami ahhoz kell, hogy szép zöldek (ergo boldogok) legyenek. Utána fogjuk a boldog zöldalgákat, és "addig csesztetjük őket, amíg eléggé el nem keserednek." Ezt elérhetjük például úgy, hogy sós vízbe tesszük ki őket a napra. Pár nap múlva annyira elkeserednek, hogy értékes antioxidánsokat termelnek a saját túlélésük érdekében. Ekkor lesznek vörösek. Ilyenkor nem kell mást tenni, csak a boldogtalan algákkal teli vizet összegyűjteni, megszűrni, aztán kissé újra felvizezni, (ez a vörösagyag, 100 dollár egy zacskó belőle) majd újra kiszárítani. Olajjal felönteni, így abban oldódnak az antioxidánsok, amik 500-szor hatásosabbak, mint az E vitamin. Ebből csinálják az algakapszulákat.

És tudtátok, hogy minden olyan alkalommal, mikor egy vízcsepp ráesik egy másik zuhanó vízcseppre, ilyen jelenség képződik?
mikről maradok le! Elmegyek az élet mellett úgy, hogy a legapróbb, de legértékesebb dolgokat észre sem veszem!

0 megjegyzés to A zöldalgákról: